I begyndelsen var TraceTool egentlig tiltænkt til registrering af Kingos almindelige værktøjer.

Men det intelligente værktøjs- og materielstyringssystem fra CalWin har vist sig så anvendeligt, at nedbrydningsspecialisten Kingo Karlsen A/S i dag benytter TraceTool til online registrering af alt fra forhammere over containere til lastbiler og øvrige køretøjer – kort sagt alt materiel.

Jeg havde ærlig talt ikke forventet, at TraceTool ville give os så meget, som det har. Det kræver nogle nye rutiner at lade et it-system klare det hele, men det går lynhurtigt. Og vi bruger i dén grad systemet i vores dagligdag.
Michael Førslev Hansen, Lageransvarlig hos Kingo Karlsen A/S
Rummer data på 5.000 værktøjer

Som én af Danmarks førende nedbrydnings- og saneringsvirksomheder råder Kingo over en kæmpe portefølje af værktøjer og materiel, der anvendes på nedbrydninger og miljøsaneringer over hele landet.

I alt har Kingo registreret over 5.000 enheder i TraceTool. Her opbevares samtlige data, der knytter sig til hvert værktøj – billeder, serienummer, sidst kendte lokationer mv.

Når et værktøj eller et køretøj udlejes til en opgave, skannes enheden ind i TraceTool via en indgraveret stregkode, hvorefter TraceTool automatisk sørger for at holde styr på den pågældende enhed. Og hver gang et værktøj eller et køretøj har været til service, tages der et billede, der ligeledes lægges ind i TraceTool.

Skal vi også hjælpe dig i gang med at spare tid og penge med det samme?
Sparer både tid og penge

Anvendelsen af denne værktøjsstyring har ifølge Michael Førslev Hansen udmøntet sig i, at han og hans kolleger i dag har et meget bedre overblik over, hvor værktøjer og øvrigt materiel befinder sig henne.

Vi ved altid med næsten 100 procents sikkerhed, hvor vi har for eksempel vores værktøjer og køretøjer. Det hjælper os også til at spare penge, for vi kan let se, om vi har en ekstra container i nærheden i stedet for at skulle leje eller købe en ny. Så på den måde sparer vi både tid og penge på ikke at skulle leje lige så meget ekstra udstyr som tidligere.

Michael Førslev Hansen fremhæver ligeledes, at TraceTool desuden hjælper Kingo til at overholde garantibestemmelser og serviceaftaler

Når værktøjet har været til service, registreres det i systemet sammen med datoen for næste servicetjek. Derefter giver systemet os via mail og sms automatisk besked, når det er ved at være tid til næste servicetjek.
Fuld integration med økonomisystem

Senest er Kingo gået i gang med at integrere TraceTool med virksomhedens økonomistyringssystem, Navision, så faktureringen af udlejet udstyr og materiel sker helt automatisk. Det pågældende udstyr skannes ganske enkelt ind i TraceTool og knyttes sammen med det tilsvarende sagsnummer i Navision.

Så vi skal ikke gøre andet end at skanne ind til den pågældende sag. Så klarer TraceTool og Navision resten.

Han er nu ved at uddanne såkaldte TraceTool-superbrugere internt i organisationen. Han lægger ikke skjul på, at det kræver en kulturændring i en organisation at overgå til den slags it-styringsværktøjer, men alene fra 2016 til 2017 er Kingos medarbejderes brug af TraceTool blevet øget med 800 procent.

Hvis nogen spørger mig, om det kan svare sig at få et system som TraceTool, vil jeg til enhver tid tilråde andre at gøre det samme. Jeg står 100 procent inde for det.
Om Kingo Karlsen A/S

Kingo Karlsen A/S er én af Danmarks førende nedbrydningsvirksomheder med over 60 års erfaring i branchen. Kingo leverer alle former for nedbrydningsydelser og lokaliserer og sanerer for miljøfarlige stoffer.

Kingos hovedsæde ligger i Silkeborg, hvor Kingo har drevet nedbrydningsvirksomhed siden 1955. Kingo har siden 2006 haft kontorbygninger i Gadstrup nær Roskilde. I 2014 slog Kingo sig sammen med Per Mortensen Nedrivning ApS og byggede i 2015 nyt domicil i Gadstrup.

I Silkeborg og Aalborg har Kingo en jordrens- og recyclingplads, hvor virksomheden modtager betonbrokker og andre nedbrydningsprodukter til bearbejdning og genanvendelse samt jord til analyse for forureninger, viderebehandling og opbevaring.Kingo har over 170 ansatte medarbejdere og har siden 2013 fordoblet medarbejderstaben.

Om TraceTool

Materiel- og værktøjsstyringssystemet TraceTool er et intelligent system til styring af en virksomheds værktøj og materiel. Fællesværktøj, værktøj ude på entrepriser, værktøjet i bilerne styres automatisk og simpelt via TraceTool.

Via TraceTool kan man også styre sin interne og eksterne værktøjsudlejning, ligesom man kan bruge det til at få helt styr på de lovmæssige eftersyn i henhold til stærkstrømsbekendelsen. TraceTool er derudover også styring af medarbejdere, uddannelser og certifikater.

TraceTool anvendes i dag af mere end 300 danske entreprenører og installatører.